INTI

INTI

Merken – Brand Stories

De prachtige wollen vesten en accessoires van INTI worden met de hand gemaakt door lokale breisters in Peru en Ecuador. Alles wordt gemaakt van de lokale super zachte (baby) Alpaca wol. De naam van de breidster staat op het label van ieder vest. Hoe persoonlijk!

Lokale breisters in Ecuador

25 jaar geleden waren Anna en Leon jonge avontuurlijke backpackers voor het eerst op reis in Zuid Amerika. Het was liefde op het eerste gezicht: het land veroverde hun harten met zijn fantastische natuur, kleurrijke cultuur en vriendelijke mensen. En ze zijn daar nooit meer weg gegaan. De helft van het jaar wonen ze in Otavalo- Noord Ecuador, om de productie en het team van 700 breisters te ondersteunen. Ze zijn nauw betrokken bij iedere processtap: het ontwerpen, wol verven, breien en het verzenden. INTI Knitwear onderscheidt zich door items te maken die hand gemaakt zijn, met respect voor de natuur, cultuur en de mensen. Steek voor steek, wordt ieder product met liefde gemaakt van hoogwaardige materialen. Gewoon, met 2 breipennen, door lokale breisters die vanuit hun huis werken. Zo mooi en eenvoudig maakt INTI ethisch geproduceerde collecties.

Duurzame kleding- INTI-Baby Alpaca wol- trui- Hanna-m
INTI Knitwear indruk

Sociaal verantwoord

De material die INTI gebruikt zijn van de hoogste kwaliteit Baby Alpaca wol uit Peru. Elke breister mag een klein deel van deze mooie wol houden voor eigen gebruik. De rest wordt zorgvuldig verwerkt in de INTI collective. De vrouwen die breien voor INTI leven vaak behoorlijk afgelegen. Hun mannen werken meestal in de stad en zijn door de weeks van huis. En de kinderen zijn op school. Door te breien voor INTI, krijgen deze vrouwen meer eigenwaarde en hebben zo een eigen inkomen. Ze kunnen de hoeveelheid werk zelf bepalen, afhankelijk van hun wensen en behoeftes. Dit zorgt ervoor dat deze vrouwen een levendige gemeenschap vormen, die van elkaar leren, elkaar helpen en samenwerken. Sommige breisters werken al meer dan twintig jaar voor INTI. Wat een mooie en speciale manier van duurzaam ondernemen.

Shop INTI knitwear bij FAIR e-GOOD:


show blocks helper
  

Categorie

Prijs

Kleur

  • Wit (1)

  • Grijs (2)

  • Blauw (4)

  • Multi (2)

  • Oranje (1)

Product Maat

Product Maat Jeans

Product Materiaal +

Duurzaamheid +

  • Eerlijke handel (9)

  • Milieu vriendelijk materiaal (9)

  • Diervriendelijk Vegan (9)

  • Steunt goed doel (9)

Alle 9 resultaten

Duurzame Mode- INTI Knitwear- Accessoires- INTI Medellin Alpaca Muts Multi- INTI Medellin Hat- wollen muts met omslag- dames en heren-Multi diverse kleuren-eerlijk gemaakt-gebreid- handgemaakt-los_Duurzame Mode- INTI Knitwear- Accessoires- INTI Medellin Alpaca Muts Multi- INTI Medellin Hat- wollen muts met omslag- dames en heren-Multi diverse kleuren-eerlijk gemaakt-gebreid- handgemaakt-model_

INTI MEDELLIN Alpaca Muts Multi

39,50

De Medellin Alpaca Muts Multi van INTI Knitwear is een vrolijke muts. Deze muts is gemaakt van prachtige kwaliteit diervriendelijke Baby Alpaca wol, wat je heerlijk warm houdt, zonder te kriebelen. Want Alpaca is hypo-allergeen. De muts is met de hand gebreid in Ecuador, van super zachte Baby Alpaca wol. Deze wol komt van de eerste schering van de baby Alpaca’s en is daarmee het zachtst onder de wolsoorten.

De muts is in een rechte steek gebreid en heeft een brede rand, die voor extra warmte zorgt. Of je kunt de muts recht dragen en dan zakt de punt iets om. Bij de rand zit een klein merk labletje van INTI, dat op beide draag manieren zichtbaar blijft. De Medellin Multi  is gemaakt van diverse restjes wol, zodat deze muts extra duurzaam is. Extra fijn ook dat de muts daardoor bijna bij iedere kleur jas of trui combineert!

Brands
INTI
Duurzame Mode-INTI Knitwear-Accessoires-INTI Medellin Alpaca Muts Oranje-INTI Medellin Hat-wollen muts met omslag-dames en heren-Manderin-eerlijk gemaakt-gebreid-handgemaakt-los-z1Duurzame Mode-INTI Knitwear-handwerk artelier-Peru_

INTI MEDELLIN Alpaca Muts Oranje

39,50

De Medellin Alpaca Muts Oranje van INTI Knitwear is een fijne muts voor zowel heren als dames. Deze muts is gemaakt van prachtige kwaliteit diervriendelijke Baby Alpaca wol, wat je heerlijk warm houdt, zonder te kriebelen. Want Alpaca is hypo-allergeen. De muts is met de hand gebreid in Ecuador, van super zachte Baby Alpaca wol. Deze wol komt van de eerste schering van de baby Alpaca’s en is daarmee het zachtst onder de wolsoorten.

De muts is in een rechte steek gebreid en heeft een brede rand, die voor extra warmte zorgt. Of je kunt de muts recht dragen en dan zakt de punt iets om. Bij de rand zit een klein merk labletje van INTI, dat op beide draagmanieren zichtbaar blijft. Heb je groene ogen of ben je een herfstkleurig-type? Dan staat deze muts je waarschijnlijk echt geweldig!

Brands
INTI
Duurzame kleding- INTI Knitwear- Dames Mode- Alpaca wol wollen trui diverse kleuren- multi -INTI Lanzarote Alpaca Trui-eerlijk gemaakt-gebreid- handgemaakt-los_Duurzame kleding- INTI Knitwear- Dames Mode- Alpaca wol wollen trui diverse kleuren- multi -INTI Lanzarote Alpaca Trui-eerlijk gemaakt-gebreid- handgemaakt-los_

INTI
LANZAROTE Alpaca Trui

169,50

De Lanzarote Alpaca Trui van INTI Knitwear is een leuke aparte trui door het speelse kleurgebruik. Deze trui is met de hand gebreid in Ecuador, van super zachte Baby Alpaca wol. Deze wol komt van de eerste schering van de baby Alpaca’s en is daarmee het zachtst onder de wolsoorten. Ben je normaal gevoelig voor wol? Dan is Alpaca een uitkomst, want dat is ook nog Hypo-allergeen, zelfs als je dus allergisch bent voor normale wol.

De Lanzarote Trui is gemaakt van diverse restjes wol, zodat deze trui extra duurzaam is. Extra fijn ook dat de trui daardoor bijna bij iedere kleur broek combineert! Maar het mooiste vinden we toch gewoon een spijkerbroek eronder.

Brands
INTI
Duurzame kleding- INTI Knitwear- Dames Mode- Alpaca wol- Lang vest- blauw- laguna-INTI Calabaza Alpaca Vest-eerlijk gemaakt-gebreid- handgemaakt-los__Duurzame kleding- INTI Knitwear- Dames Mode- Alpaca wol- Lang vest- blauw- laguna-INTI Calabaza Alpaca Vest-eerlijk gemaakt-gebreid- handgemaakt-los__

INTI
CALABAZA Alpaca Vest

199,50

Dit Calabaza Alpaca Vest van INTI Knitwear is een heerlijk vest in een prachtige kleur. Dit vest heeft ook nog zakken en een knoop, zodat het vest niet alleen mooi maar ook lekker praktisch is om te dragen, daar houden we van! Het vest is met de hand gebreid in Ecuador, van super zachte Baby Alpaca wol. Deze wol komt van de eerste schering van de baby Alpaca’s en is daarmee het zachtst onder de wolsoorten. Ben je normaal gevoelig voor wol? Dan is Alpaca een uitkomst, want dat is ook nog Hypo-allergeen, zelfs als je dus allergisch bent voor normale wol. Deze trui combineert met zowel een jurk als een (spijker-)broek.

Brands
INTI
Duurzame Accessoires- INTI Knitwear- Alpaca Shawl-handgemaakt geweven sjaal-INTI Alpaca Sjaal Blue- Restwol-blauw-aqua_

INTI Alpaca Sjaal Blue

49,95

De Alpaca Sjaal Blue van INTI Knitwear is een geweldige sjaal, in diverse blauw tinten. Gemaakt van prachtige kwaliteit diervriendelijke Baby Alpaca wol, wat je heerlijk warm houdt, zonder te kriebelen. Want Alpaca is hypo-allergeen. De sjaal is met de hand geweven in Ecuador, van super zachte Baby Alpaca wol. Deze wol komt van de eerste schering van de baby Alpaca’s en is daarmee het zachtst onder de wolsoorten. De sjaal is lekker lang (205cm) en normale breedte (25 cm) zodat de sjaal goed te dragen is om je nek.

De Alpaca Sjaal Blue is gemaakt van diverse restjes blauw kleurige wol, zodat deze sjaal extra duurzaam is. Extra fijn ook dat de sjaal daardoor bijna bij iedere kleur jas of trui combineert! Maar extra leuk is deze sjaal bij dezelfde gekleurde muts.

Brands
INTI
Duurzame Mode- Inti Knitwear- Accessoires- INTI Anan Hat Caribe aqua blauw- INTI Anan Alpaca Muts Aqua -Muts met pompom-dames mutsje-eerlijk gemaakt-gebreid- handgemaakt-los_Duurzame Mode- Inti Knitwear- Accessoires- INTI Anan Hat Caribe aqua blauw- INTI Anan Alpaca Muts Aqua -Muts met pompom-dames mutsje-eerlijk gemaakt-gebreid- handgemaakt-model__

INTI
ANAN Alpaca Muts Aqua

39,50

De Anan Alpaca Acua Muts van INTI Knitwear is een heerlijke muts in het blauw-groen. Deze muts is gemaakt van prachtige kwaliteit diervriendelijke Baby Alpaca wol, wat je heerlijk warm houdt, zonder te kriebelen. Want Alpaca is hypo-allergeen. De muts is in kabels gebreid en heeft een pompom bovenop voor een speels effect. Draag je de must recht, dan is ie iets langer en hangt de punt van de muts iets naar achyteren of op zij. Of je slaat de onderrand net even om, en dan zit de must net iets strakker bovenop je hoofd. Bij de rand zit een klein merk labletje van INTI, dat ook zichtbaar blijft als je de rand omslaat. De muts is met de hand gebreid in Ecuador, van super zachte Baby Alpaca wol. Deze wol komt van de eerste schering van de baby Alpaca’s en is daarmee het zachtst onder de wolsoorten.

Brands
INTI
Duurzame Mode- Inti Knitwear- Accessoires- INTI Anan Hat Gris- INTI Anan Alpaca Muts Grijs- Muts met pompom-eerlijk gemaakt-gebreid- handgemaakt-dames mutsje-los_

INTI ANAN Alpaca Muts Grijs

39,50

De Anan Alpaca Grijs Muts van INTI Knitwear is een must have deze winter. Deze muts is gemaakt van prachtige kwaliteit diervriendelijke Baby Alpaca wol, wat je heerlijk warm houdt, zonder te kriebelen. Want Alpaca is hypo-allergeen. De muts is in kabels gebreid en heeft een pompom bovenop voor een speels effect. Draag je de must recht, dan is ie iets langer en hangt de punt van de muts iets naar achyteren of op zij. Of je slaat de onderrand net even om, en dan zit de must net iets strakker bovenop je hoofd. Bij de rand zit een klein merk labletje van INTI, dat ook zichtbaar blijft als je de rand omslaat. De muts is met de hand gebreid in Ecuador, van super zachte Baby Alpaca wol. Deze wol komt van de eerste schering van de baby Alpaca’s en is daarmee het zachtst onder de wolsoorten.

Brands
INTI
%
Duurzame kleding- INTI-Baby Alpaca wol- shawl- Anan Sjaal-v

INTI ANAN Sjaal

99,95 79,95

De Anan sjaal van INTI Knitwear helpt je de winter door. Een fijne sjaal met een mooi kabel patroon erin. Omdat ANAN van baby Alpaca is gemaakt, kriebelt ze niet, en is ze hypo-allergeen. De shawl is met de hand gebreid in Ecuador, van super zachte Baby Alpaca wol. Deze wol komt van de eerste schering van de baby Alpaca’s en is daarmee het zachtst onder de wol soorten!

Brands
INTI
Duurzame Mode- Inti Knitwear- Accessoires- INTI Anan Hat Ecru wit- INTI Anan Alpaca Muts Ecru- Muts met pompom-eerlijk gemaakt-gebreid- handgemaakt-dames mutsje-los1__Duurzame Mode- Inti Knitwear- Accessoires- INTI Anan Hat Ecru wit- Anan Alpaca Muts Ecru- Muts met pompom-eerlijk gemaakt-gebreid- handgemaakt-dames mutsje-model1__

INTI
ANAN Alpaca Muts Ecru

39,50

De Anan Alpaca Muts Ecru van INTI Knitwear is een heerlijke muts in het gebroken wit. Deze muts is gemaakt van prachtige kwaliteit diervriendelijke Baby Alpaca wol, wat je heerlijk warm houdt, zonder te kriebelen. Want Alpaca is hypo-allergeen. De muts is in kabels gebreid en heeft een pompom bovenop voor een speels effect. Draag je de must recht, dan is ie iets langer en hangt de punt van de muts iets naar achyteren of op zij. Of je slaat de onderrand net even om, en dan zit de must net iets strakker bovenop je hoofd. Bij de rand zit een klein merk labletje van INTI, dat ook zichtbaar blijft als je de rand omslaat. De muts is met de hand gebreid in Ecuador, van super zachte Baby Alpaca wol. Deze wol komt van de eerste schering van de baby Alpaca’s en is daarmee het zachtst onder de wolsoorten.

Brands
INTI