MYOMY

 Duurzame Merken – MYOMY

MYOMY

Het merk MYOMY geeft een tijdloos stijlvol gevoel mee aan haar Dutch Design tassen. De iconische leren tassen zijn eerlijk gemaakt en ook nog op een milieuvriendelijke manier.

myomy BRAND IMAGE

Aangesloten bij:

Eco & Fair Trade

‘Hoe zou de mode eruitzien als we bij het maken van mooie producten tegelijkertijd een bijdrage kunnen leveren aan betere leefomstandigheden voor mensen, dieren en onze aardbol?’ In 2007 was dit vraagstuk het startpunt van MYOMY. Sindsdien produceert MYOMY duurzame tassen, die fair trade zijn gemaakt van eerlijk verkregen leer. Het leer is namelijk afkomstig van dieren die een goed leven hebben gehad bij boerenfamilies. Daarnaast worden bij het looiproces van het leer zo min mogelijk schadelijke chemicaliën gebruikt, zodat de kwaliteit van het drinkwater behouden blijft. Elk MYOMY product is met de hand gemaakt, en daardoor uniek.

 

Do Good

MYOMY is bekend van haar expertise op gebied van het duurzaam looien, van eerlijk verkregen leer en haar superieure fair trade vakmanschap. Zo worden de duurzame tassen van MYOMY in India met de hand gemaakt door lokale ambachtslieden in werkplaatsen die aan de WFTO-standaard voldoen. Ook krijgen de ambachtslieden net als de boeren een eerlijk salaris. Daarnaast wordt er gezorgd voor goede werkomstandigheden. Zo kunnen de lokale ambachtslieden hun familie onderhouden, goede gezondheidszorg en educatie bieden. Eigenlijk heel normaal, maar helaas toch bijzonder.

 

MYOMY collage

My Paper Bag

In 2009 bracht MYOMY de iconische tas “My Paper Bag” op de markt. De tas is ontworpen door Ramón Middelkoop. In de tram kwam hij een zwerver tegen met een papieren tasje. Het tasje was oud en vies, maar had een model van klassieke schoonheid. Deze tas werd de basis voor het ontwerp van de My Paper Bag. Al vrij snel werd de tas opgemerkt door een modejournalist, die een artikel schreef voor Volkskrant Magazine. Binnen één dag werden er 900 exemplaren verkocht. Inmiddels is de collectie in 7 landen verkrijgbaar en hebben meer dan 100 gezinnen een goed leven.

 

Shop nu MYOMY bij FAIR e-GOOD:

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.