ZAZU Amsterdam

ZAZU Amsterdam

Duurzame Merken – ZAZU Amsterdam

logo ZAZU Amsterdam

 

ZAZU Amsterdam maakt stijlvolle damestruien en -vesten, die allemaal met de hand worden gebreid in Ecuador. Ze gebruiken daarvoor zachte, luxe wolsoorten zoals Alpaca en Merino wol uit Latijns Amerika. Alpaca wol werd al gebruikt door de oude Inca koningen in de Zuid-Amerikaanse Andes en heet met recht “Het goud van de Andes”. ZAZU combineert stijlvolle mode met vakmanschap uit Ecuador en staat voor kleding waar zowel de drager als de maker trots op kunnen zijn. Gebreide mode met een verhaal erachter.  Wordt ook trotse drager van een Zazu mode-item en help mee dit verhaal verder uit te dragen.

Mooie kleding met een goed verhaal

ZAZU Amsterdam maakt gebeide kleding met een goed verhaal erachter. De kleding is met veel toewijding gemaakt door ambachtslieden met liefde voor vakmanschap. Deze kleding vertelt ook het verhaal van goede arbeidsomstandigheden waaronder de kleding wordt gemaakt. Wat kortweg inhoudt dat de makers in gezonde omstandigheden werken, een eerlijk loon verdienen (5 keer meer dan normaal!) en dat er eco-vriendelijke wol wordt gebruikt van ” free range”-dieren die goed worden behandeld door hun eigenaren. Alle wol is trouwens ook mulesing-vrij.

Gerechtigheid in de Mode

Het bedrijf is opgericht in September 2016 met behulp van crowdfunding door Mariek Andringa, die vroeger werkte als advocate. In 2005 bezocht ze Ecuador en werd verliefd op haar man en het land. Op de markt in Otavalo in Ecuador zag ze schitterende gebreide items van Alpaca en Merino wol. Ze merkte hoe zacht en luxe deze materialen voelde en kreeg het idee om deze wol te gebruiken om mode voor Nederland van te maken. Haar doel is om hiermee de locale economie te helpen, aangezien 35% van de families in Ecuador in armoede leeft. Daarom laat ze alles ook maken door lokale breisters. Marieke voelt zich vereerd om met deze sterke vrouwen te mogen werken en vindt het fantastisch om te zien hoe trots de de breisters op hun werk zijn en ervan genieten dat hun handwerk word gedragen in Europe. Dit vergoot zo de eigenwaarde van de vrouwen!

Zazu Amsterdam- Mode beeld
Zazu amsterdam breisters

Eerlijk en duurzaam gemaakt

ZAZU Amsterdam kent al haar leveranciers persoonlijk en probeert de lijnen zo kort mogelijk te houden. Zo zorgen we dat iedereen eerlijk betaald wordt en dat we met partijen werken die zo duurzaam mogelijk produceren. De wol wordt gesourced in Latijns-Amerika: de alpaca wol komt uit Peru en de merinowol uit Uruguay. Het verven gebeurt uitsluitend met milieuvriendelijke verf-stoffen, die de huid niet irriteren.

Alle kleding van ZAZU Amsterdam wordt met de hand gebreid door een enthousiaste groep breisters uit Quito, Ecuador. Deze getalenteerde vrouwen gebruiken oeroude brei-technieken die vaak van moeder op dochter zijn overgedragen. Zij krijgen een eerlijk salaris voor hun werk. Meestal werken ze vanuit huis, waardoor ze hun werk goed kunnen combineren met eventuele zorg voor de (klein)kinderen.

Shop ZAZU Amsterdam bij FAIR e-GOOD:


show blocks helper

Categorie

Prijs

Kleur

 • Wit (2)

 • Grijs (2)

 • Rood (1)

 • Geel (1)

 • Blauw (2)

 • Roze (3)

 • Groen (3)

 • Beige (2)

Product Maat

Product Maat Jeans

Product Materiaal +

Duurzaamheid +

 • Eerlijke handel (12)

 • Milieu vriendelijk materiaal (12)

 • Diervriendelijk Vegan (12)

 • Steunt goed doel (12)

Alle 12 resultaten

Duurzame kleding- Alpaca wol- Pincha Green alpaca trui- mosgroen- met v-hals en vleermuismouwen- handgebreid- eerlijk gemaakt-Zazu Amsterdam-lDuurzame kleding- Alpaca wol- Pincha Green alpaca trui- mosgroen- met v-hals en vleermuismouwen- handgebreid- eerlijk gemaakt-Zazu Amsterdam-m
NEW

ZAZU
PINCHA Green Alpaca Trui

149,95

Pincha green alpaca trui is een duurzame trui van het merk Zazu Amsterdam. Wijd en kort model, raglan vleermuismouwen en in de kleur mos groen / olijf groen: prachtig! Gebreid in Ecuador door breisters die een eerlijk loon krijgen (5 keer meer dan normaal) en hun werk goed kunnen combineren met het opvoeden van hun (klein)- kinderen. Alpaca wol is super duurzaam omdat de dieren vrij rond lopen, mulesing-vrij zijn en de wol lang mee gaat. Alpaca kan je ook goed dragen als het iets warmer is, omdat de holle vezel goed hydrateert. Een heerlijke trui dus voor als je het even wat frisser hebt.

Brands:
ZAZU Amsterdam
Duurzame kleding- Alpaca wol- Zazu Cara Aqua lang alpaca vest- handgebreid- agua blauw- lang vest met zakken- eerlijk gemaakt-Zazu Amsterdam-lDuurzame kleding- Alpaca wol- Zazu Cara Aqua lang alpaca vest- handgebreid- agua blauw- lang vest met zakken- eerlijk gemaakt-Zazu Amsterdam-a
NEW

ZAZU
CARA AQUA Lang Alpaca vest

199,95

Cara is een lang vest van Alpaca wol gemaakt door ZAZU Amsterdam. De Aqua versie heeft een diepe aqua blauwe kleur, die met veel blauw tinten combineert. De lengte van het vest is rond de knie en kan dus goed met een iets langere jas gedragen worden, maar ook gewoon zo, zonder jas, in het voor- en najaar. Het vest is rechtgebreid, waardoor het accent op de zachtheid ligt.  Het vest heeft zakken en zit lekker comfortabel, Gebreid in Ecuador door breisters die een eerlijk loon krijgen ( 5 keer meer dan normaal) en hun werk goed kunnen combineren met het opvoeden van hun (klein)- kinderen. Alpaca wol is super duurzaam omdat de dieren vrij rond lopen, mulesing-vrij zijn en de wol lang mee gaat. Alpaca kan je ook goed dragen als het iets warmer is, omdat de holle vezel goed hydrateert. Een heerlijk vest dus dat overal mee te combineren is, het hele jaar door te dragen is, en waarschijnlijk je favoriete vest wordt!

Brands:
ZAZU Amsterdam
Duurzame kleding- Alpaca wol- Cara ecru lang alpaca vest- handgebreid- ecru- gebroken wit- lang vest met zakken- eerlijk gemaakt-Zazu Amsterdam-lvDuurzame kleding- Alpaca wol- Cara ecru lang alpaca vest- handgebreid- ecru- gebroken wit- lang vest met zakken- eerlijk gemaakt-Zazu Amsterdam-m
NEW

ZAZU
CARA ECRU Lang Alpaca vest

199,95

Cara is een lang vest van Alpaca wol gemaakt door ZAZU Amsterdam. De Ecru versie heeft een mooie gebroken witte kleur, die naturel is, en dus bijna bij alles combineert. De lengte van het vest is rond de knie en kan dus goed met een iets langere jas gedragen worden, maar ook gewoon zo, zonder jas, in het voor- en najaar. Het vest is rechtgebreid, waardoor het accent op de zachtheid ligt.  Het vest heeft zakken en zit lekker comfortabel, Gebreid in Ecuador door breisters die een eerlijk loon krijgen ( 5 keer meer dan normaal) en hun werk goed kunnen combineren met het opvoeden van hun (klein)- kinderen. Alpaca wol is super duurzaam omdat de dieren vrij rond lopen, mulesing-vrij zijn en de wol lang mee gaat. Alpaca kan je ook goed dragen als het iets warmer is, omdat de holle vezel goed hydrateert. Een heerlijk vest dus dat overal mee te combineren is, het hele jaar door te dragen is, en waarschijnlijk je favoriete vest wordt!

Brands:
ZAZU Amsterdam
Duurzame kleding- Alpaca wol- Rosa ecru alpaca col -handgebreid- ecru gebroken wit- eerlijk gemaakt-Zazu Amsterdam-lv

ZAZU
ECRU Alpaca Col

59,95

Ecru alpaca col. Duurzame ronde sjaal van het merk Zazu Amsterdam. Col-sjaal die je 1 keer om je nek heen draagt: lekker makkelijk! Gebreid in Ecuador door breisters die een eerlijk loon krijgen (5 keer meer dan normaal) en hun werk goed kunnen combineren met het opvoeden van hun (klein)- kinderen. Alpaca wol is super duurzaam omdat de dieren vrij rond lopen, mulesing-vrij zijn en de wol lang mee gaat. Alpaca kan je ook goed dragen als het iets warmer is, omdat de holle vezel goed hydrateert. Heerlijk dus als je ‘s avonds op het terras zit of in de winter voor buiten.

Brands:
ZAZU Amsterdam
Duurzame kleding- Alpaca wol- Rosa grey alpaca col -handgebreid- donker grijs- eerlijk gemaakt-Zazu Amsterdam-lvDuurzame kleding- Alpaca wol- Rosa grey alpaca col-handgebreid- donker grijs- eerlijk gemaakt-Zazu Amsterdam-model

ZAZU
GREY Alpaca Col

59,95

Grey alpaca col is een duurzame ronde sjaal van het merk Zazu Amsterdam. Col-sjaal die je 1 keer om je nek heen draagt: lekker makkelijk! Gebreid in Ecuador door breisters die een eerlijk loon krijgen (5 keer meer dan normaal) en hun werk goed kunnen combineren met het opvoeden van hun (klein)- kinderen. Alpaca wol is super duurzaam omdat de dieren vrij rond lopen, mulesing-vrij zijn en de wol lang mee gaat. Alpaca kan je ook goed dragen als het iets warmer is, omdat de holle vezel goed hydrateert. Heerlijk dus als je ‘s avonds op het terras zit of in de winter voor buiten.

Brands:
ZAZU Amsterdam
Duurzame kleding- Alpaca wol- Musgo alpaca sjaal -handgebreid- olijf groen- eerlijk gemaakt-Zazu Amsterdam-lvDuurzame kleding- Alpaca wol- Musgo grote sjaal -handgebreid- olijf groen- eerlijk gemaakt-Zazu Amsterdam-model

ZAZU
MUSGO Alpaca sjaal

119,95

Musgo alpaca sjaal is een duurzame omslagdoek van het merk Zazu Amsterdam. ZGemaakt van ene mix van alpaca met Merinowol: superzacht en kriebelt dus niet. Zeer groot formaat, zodat je hem lekker om je heen kunt slaan. Eerder een omslagdoek dus! Gebreid in Ecuador door breisters die een eerlijk loon krijgen (5 keer meer dan normaal) en hun werk goed kunnen combineren met het opvoeden van hun (klein)- kinderen. Alpaca wol is super duurzaam omdat de dieren vrij rond lopen, mulesing-vrij zijn en de wol lang mee gaat. Alpaca kan je ook goed dragen als het iets warmer is, omdat de holle vezel goed hydrateert. Heerlijk dus als je ‘s avonds op het terras zit of in de winter voor buiten.

Brands:
ZAZU Amsterdam
Duurzame kleding- Alpaca wol- Pincha alpaca trui- koren blauw- met v-hals en vleermuismouwen- handgebreid- eerlijk gemaakt-Zazu Amsterdam-lvDuurzame kleding- Alpaca wol- Pincha alpaca trui- koren blauw- met v-hals en vleermuismouwen- handgebreid- eerlijk gemaakt-Zazu Amsterdam-m

ZAZU
PINCHA Alpaca trui

149,95

Pincha alpaca trui is een duurzame trui van het merk Zazu Amsterdam. Wijd en kort model, raglan vleermuismouwen en in de kleur koren blauw: prachtig! Gebreid in Ecuador door breisters die een eerlijk loon krijgen (5 keer meer dan normaal) en hun werk goed kunnen combineren met het opvoeden van hun (klein)- kinderen. Alpaca wol is super duurzaam omdat de dieren vrij rond lopen, mulesing-vrij zijn en de wol lang mee gaat. Alpaca kan je ook goed dragen als het iets warmer is, omdat de holle vezel goed hydrateert. Een heerlijke trui dus voor als je het even wat frisser hebt.

Brands:
ZAZU Amsterdam
Duurzame kleding- Alpaca wol- Olivia pink alpaca vest- handgebreid- poeder rose beige- lang vest met zakken- lurex draad-eerlijk gemaakt-Zazu Amsterdam-lvDuurzame kleding- Alpaca wol- Olivia pink alpaca vest- handgebreid- poeder rose beige- lang vest met zakken- lurex draad-eerlijk gemaakt-Zazu Amsterdam-la

ZAZU
OLIVIA PINK Alpaca Vest

199,95

Olivia Pink alpaca vest is een prachtig lang vest van ZAZU Amsterdam in het licht roze met een subtiele lurex draad erin. Dit duurzame vest is gemaakt van Alpaca en Merino wol en is dus super zacht. Het vest is in verschillende steken gebreid, waardoor de lengte van het vest iets gebroken wordt. Het vest heeft zakken en een ronde hals. Gebreid in Ecuador door breisters die een eerlijk loon krijgen (5 keer meer dan normaal) en hun werk goed kunnen combineren met het opvoeden van hun (klein)- kinderen. Alpaca wol is super duurzaam omdat de dieren vrij rond lopen, mulesing-vrij zijn en de wol lang mee gaat. Alpaca kan je ook goed dragen als het iets warmer is, omdat de holle vezel goed hydrateert. Een heerlijk vest dus dat je het hele jaar kunt dragen!

Brands:
ZAZU Amsterdam
%
Duurzame kleding- Alpaca wol- Jacky roze alpaca peplum vest- handgebreid- poeder rose beige- vest met rits en schootje- eerlijk gemaakt-Zazu Amsterdam- lvDuurzame kleding- Alpaca wol- Jacky roze alpaca peplum vest- handgebreid- poeder rose beige- vest met rits en schootje- eerlijk gemaakt-Zazu Amsterdam- m

ZAZU
JACKY ROZE Peplum Vest

159,95 119,95

Jacky roze alpaca peplum vest is een prachtig vestje van ZAZU Amsterdam in het licht roze met schootje. Dit duurzame vest is gemaakt van Alpaca wol en is dus super zacht. Dit vest is met de hand gebreid in Ecuador, door breisters die hiermee echt een eerlijk loon verdienen. De lengte van het vest is kort, maar ruim over de taille en kan ook als jasje worden gedragen. Het vest is rechtgebreid, waardoor het accent op de zachtheid ligt.  Het vest heeft een rits en een schooltje, wat een mooie taille creëert, ook als je die niet hebt. Gebreid in Ecuador door breisters die een eerlijk loon krijgen (5 keer meer dan normaal) en hun werk goed kunnen combineren met het opvoeden van hun (klein)- kinderen. Alpaca wol is super duurzaam omdat de dieren vrij rond lopen, mulesing-vrij zijn en de wol lang mee gaat. Alpaca kan je ook goed dragen als het iets warmer is, omdat de holle vezel goed hydrateert. Een heerlijk vest dus dat zowel casual, als zakelijk en feestelijk te dragen is!

Brands:
ZAZU Amsterdam
%
Duurzame kleding- Alpaca wol- Jacky green alpaca peplum vest- handgebreid- lichtgroen- vest met rits en schootje- eerlijk gemaakt-Zazu Amsterdam-lvDuurzame kleding- Alpaca wol- Jacky green alpaca peplum vest- handgebreid- lichtgroen- vest met rits en schootje- eerlijk gemaakt-Zazu Amsterdam-la

ZAZU
JACKY GREEN Alpaca Peplum Vest

159,95 119,95

Jacky Green alpaca peplum vest is een prachtig vestje van ZAZU Amsterdam in het olijfgroen met schootje. Dit duurzame vest is gemaakt van Alpaca wol en is dus super zacht. Dit vest is met de hand gebreid in Ecuador, door breisters die hiermee echt een eerlijk loon verdienen. De lengte van het vest is kort, maar ruim over de taille en kan ook als jasje worden gedragen. Het vest is rechtgebreid, waardoor het accent op de zachtheid ligt.  Het vest heeft een rits en een schooltje, wat een mooie taille creëert, ook als je die niet hebt. Gebreid in Ecuador door breisters die een eerlijk loon krijgen (5 keer meer dan normaal) en hun werk goed kunnen combineren met het opvoeden van hun (klein)- kinderen. Alpaca wol is super duurzaam omdat de dieren vrij rond lopen, mulesing-vrij zijn en de wol lang mee gaat. Alpaca kan je ook goed dragen als het iets warmer is, omdat de holle vezel goed hydrateert. Een heerlijk vest dus dat zowel casual, als zakelijk en feestelijk te dragen is!

Brands:
ZAZU Amsterdam
Duurzame kleding- Alpaca wol- Cara stone lang alpaca vest- handgebreid- stone grijs - lang vest met zakken- eerlijk gemaakt-Zazu Amsterdam-lvDuurzame kleding- Alpaca wol- Cara stone lang alpaca vest- handgebreid- stone grijs - lang vest met zakken- eerlijk gemaakt-Zazu Amsterdam-la

ZAZU
CARA STONE Lang Alpaca vest

199,95

Cara is een lang vest van Alpaca wol gemaakt door ZAZU Amsterdam. De Stone versie heeft een mooie grijze kleur, die bijna bij alles combineert. De lengte van het vest is rond de knie en kan dus goed met een iets langere jas gedragen worden, maar ook gewoon zo, zonder jas, in het voor- en najaar. Het vest is rechtgebreid, waardoor het accent op de zachtheid ligt.  Het vest heeft zakken en zit lekker comfortabel, Gebreid in Ecuador door breisters die een eerlijk loon krijgen ( 5 keer meer dan normaal) en hun werk goed kunnen combineren met het opvoeden van hun (klein)- kinderen. Alpaca wol is super duurzaam omdat de dieren vrij rond lopen, mulesing-vrij zijn en de wol lang mee gaat. Alpaca kan je ook goed dragen als het iets warmer is, omdat de holle vezel goed hydrateert. Een heerlijk vest dus dat overal mee te combineren is, het hele jaar door te dragen is, en waarschijnlijk je favoriete vest wordt!

Brands:
ZAZU Amsterdam
%
Duurzame kleding- Alpaca wol- Cara cerise lang alpaca vest- handgebreid- framboos rose crise rood- lang vest met zakken- eerlijk gemaakt-Zazu Amsterdam-lvDuurzame kleding- Alpaca wol- Cara cerise lang alpaca vest- handgebreid- framboos rose crise rood- lang vest met zakken- eerlijk gemaakt-Zazu Amsterdam-la

ZAZU
CARA CERISE Lang Alpaca vest

199,95 149,95

Cara is een lang vest van Alpaca wol gemaakt door ZAZU Amsterdam. De Cerise versie heeft een prachtige warme cerise rood kleur, die sommige ook als framboos roze omschrijven. De lengte is rond de knie en kan dus goed met een iets langere jas gedragen worden, maar ook gewoon zo, zonder jas, in het voor- en najaar. Het vest is rechtgebreid, waardoor het accent op de zachtheid ligt.  Het vest heeft zakken en zit lekker comfortabel, Gebreid in Ecuador door breisters die een eerlijk loon krijgen ( 5 keer meer dan normaal) en hun werk goed kunnen combineren met het opvoeden van hun (klein)- kinderen. Alpaca wol is super duurzaam omdat de dieren vrij rond lopen, mulesing-vrij zijn en de wol lang mee gaat. Alpaca kan je ook goed dragen als het iets warmer is, omdat de holle vezel goed hydrateert. Een heerlijk vest dus dat overal mee te combineren is, het hele jaar door te dragen is, en waarschijnlijk je favoriete vest wordt!

Brands:
ZAZU Amsterdam