OEKO-tex

Het Oeko-tex keurmerk richt zich op het gebied van gezondheid. Wanneer een product dit keurmerk heeft, dan kan je ervan uit gaan dat het product niet schadelijk is voor je gezondheid. Merken die dit keurmerk voeren zijn Komodo, Thought, Résiste Et Rêve, en Swedish Stockings.

oeko-tex

Niet schadelijk voor je gezondheid

Het Oeko-Tex keurmerk is van toepassing op kleding en textiel. Bij textiel kan je denken aan kleding, maar ook aan speelgoed van textiel, beddengoed, tafellakens. Deze producten mogen volgens het keurmerk niet schadelijk zijn voor je gezondheid. Je mag bijvoorbeeld geen allergische reactie krijgen als je in aanraking komt met het product. Oeko-Tex heeft vooral voor babytextiel strenge eisen. Bij babykleding met een Oeko-Tex keurmerk weet je dus zeker dat het textiel niet schadelijk is voor de gezondheid van je baby. Een geruststellende gedachte!

Ook gezondheidsregels voor arbeiders

Het Oeko-Tex keurmerk richt zich ook op de gezondheid van de maker van het product. Bedrijven die het Oeko-Tex certificaat hebben gekregen, moeten kunnen aantonen dat er geen sprake is van kinderarbeid, dat de medewerkers een veilige werkplek hebben en dat zij niet te maken hebben met stof- en geluidsoverlast. Ook moeten bedrijven kunnen aantonen dat er geen milieuvervuilende verfstoffen zijn gebruikt, dat de energieverbruik optimaal is en dat het afvalwater en uitstoot goed verwerkt worden.

Kortom, Oeko-Tex waarborgt zowel de gezondheid van de consument als van de maker van het product. En zorgt ervoor dat het milieu zo min mogelijk wordt belast. Kleding met een Oeko-Tex keurmerk kan je dus met een gerust hart dragen!