PETA -Vegan

PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) richt zich op het vaststellen en beschermen van dierenrechten. Voor kleding betekent dat er geen dons, leer, wol, bont of zijde wordt gebruikt bij de productie van het kledingstuk. Dit is belangrijk want veel dieren worden wreed behandeld in gevangenschap, tijdens het scheren en het slachten. PETA approved kleding wordt gemaakt door Miss Green,  RÉSISTE ET RÊVE en Wunderwerk. En ook ARMEDANGELS heeft haar collectie onlangs helemaal Vegan gemaakt, maar is (nog) niet PETA approved. Ook Thought  en HempAge maken Vegan kleding, maar zijn niet PETA-approved.

Respect voor dieren

People for the Ethical Treatment of Animals is een dierenrechtenorganisatie met een hoofdkantoor in de Verenigde Staten. Met meer dan 2 miljoen leden en sympathisanten, is het de grootste dierenrechtenorganisatie ter wereld. Hun motto is: “Dieren zijn niet van ons om te eten, te dragen, te gebruiken voor experimenten, te gebruiken voor vermaak of te mishandelen op welke manier dan ook.”. Dieren mogen dus op geen enkele manier worden uitgebuit, ook niet in het ontwikkelingsproces van de kleding.

Controversiële werkwijze

PETA geeft voorlichting aan beleidsmakers en publiek over dierenmishandeling en promoten het recht van alle dieren om met respect te worden behandeld. Dit doen ze door middel van publieksvoorlichting, onderzoek, wetgeving, speciale evenementen, medewerking van beroemdheden en protestcampagnes. Veel van PETA’s onderzoeken hebben ervoor gezorgd dat wettelijke stappen zijn genomen tegen de bedrijven waar ze hun aandacht op hebben gericht. Lees meer over PETA Nederland.

Vegan certificaat

De bedrijven die het PETA-approved vegan logo op hun kleding zetten moeten PETA’s betrouwbaarheidsverklaring ondertekenen, waarin ze verifiëren dat hun kleding veganistisch is. Wil je zeker weten dat een merk respectvol om gaat met dieren? Kijk dan hier voor kleding met een PETA-Approved Vegan gecertificaat.