Soil Association

Duurzame kleding uit het Verenigd Koninkrijk hebben meestal het Soil Association keurmerk.
Dit keurmerk is hetzelfde als het GOTS keurmerk en richt zich dus op biologisch textiel.

soil association

Soil Association is een organisatie die zich inzet voor biologische landbouw uit het Verenigd Koninkrijk. Zo helpt de organisatie vele boeren bij het verbouwen van biologisch katoen en andere biologische gewassen. Soil Association werkt met de richtlijnen van GOTS. Zij zijn ook de enige in het Verenigd Koninkrijk die het GOTS certificaat mogen uitdelen. Belangrijke richtlijnen van GOTS zijn dat producten uit ten minste 70% uit biologisch materiaal moeten bestaan en dat de producten nooit schadelijke chemicaliën bevatten.

Kleding met een Soil Association keurmerk

Heb je duurzame kleding gekocht die afkomstig zijn uit het Verenigd Koninkrijk, dan kan het zo zijn dat zij of een Soil Association keurmerk hebben of een GOTS keurmerk. Beide keurmerken zijn hetzelfde omdat beide organisaties zich aan dezelfde richtlijnen houden. Allebei bevorderen ze biologische landbouw, duurzaam ondernemen en zo min mogelijk schade aanrichten aan het milieu.

Waarom zou je duurzame kleding kopen?

Je kunt je afvragen waarom je duurzame kleding zou kopen. In sommige gevallen is het iets duurder dan conventionele kleding en wellicht ben je er niet zozeer mee bezig. Maar Soil Association, en wij ook, willen je graag overtuigen van de voordelen van duurzame kleding. Biologische producten zijn namelijk beter voor jezelf, voor het milieu, voor de dieren en voor de natuur. Niemand wordt belast met schadelijke stoffen en de wereld wordt er mooier door!